...

Jeoloji Mühendisliği Bölümü

Bölümümüz öğretim üyelerinin de katılımıyla "Kapadokya Bölgesi Duvar Resimlerinin Korunması ve Araştırılmasına Dair Yapılan Çalışmalar” Konulu Uluslararası Konferans Düzenlendi
27/09/2023

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Kültür ve Turizm Bakanlığı, İtalya’dan Tuscia Üniversitesi, Japonya’dan Tsukuba ve Kanawaza Üniversiteleri iş birliğinde “Kapadokya Bölgesi Duvar Resimlerinin Korunması ve Araştırılmasına Dair Yapılan Çalışmalar" konulu uluslararası konferans düzenlendi.

Bölümümüz öğretim üyelerinin de katılımı ile gerçekleşen konferansın; “Nevşehir İli, Avanos İlçesi, Paşabağ Ören Yeri’nde Bulunan Aziz Simeon Kilisesi Konservasyon Çalışmaları” başlıklı birinci oturumda Doç. Dr. Hirofumi Sugawara: Aziz Simeon Kilisesinin Duvar Resimlerinin Sanat Tarihi Değerlendirmesi ve Üç Boyutlu Belgeleme Sunumu, Prof. Dr. B. Tolga Uyar: Aziz Simeon Kilisesi Duvar Resimlerinin Kitabelerin Önemi, Dr. Akemi Narita: Aziz Simeon Kilisesi Duvar Resimlerinin Yapısal Malzemeleri ve MSI İncelemesi, Dr. Kaori Takahashi: Aziz Simeon Kilisesi Duvar Resimlerinin Boyama Teknolojisi ve Koruma Metodolojileri, Vandalizm Ve St Simeon Duvar Resimlerinin Tonlanması üzerinde sunumda bulundu.

“Nevşehir İli, Göreme Beldesi, Göreme Açık Hava Müzesi’nde Bulunan Tokalı Kilisesi Konservasyon Çalışmaları”  başlıklı ikinci oturumda Prof. Dr. Maria Andaloro: Tokalı Kilisesi Projesi, Dr. Livia Alberti: Tokalı Kilisesi Duvar Resimlerinin Konservasyon Çalışması, Doç. Dr. Paola Pogliani, Doç. Dr. Claudia Pelosi ve Dr. Ömer Kantoğlu: Tokalı Kilisesi Duvar Resimlerinin Yapım Teknikleri Ve Yapısal İçeriğinin Değerlendirilmesi, Prof. Dr. Mutluhan Akın, Prof. Dr. İsmail Dinçer, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Orhan ve Dr. Öğr. Üyesi Ogün Ozan Varol: Tokalı Kilisenin Kaya Kütlesi Karakterizasyonu ve Sayısal Stabilite Analizi üzerine sunumda bulundu.

HABERLER